Trombitás Enikő

      A lovakról nem sokat tudtunk,míg egyesületünk csak a kézműves szakmákkal foglalkozott.Ezek a mesterségek visszavezettek az őseink kultúrájához,így közel került hozzánk a lovas világ is.

      Az évek során különböző véleményű,gondolkodásmódú lovas gazdákkal volt szerencsénk találkozni,együttműködni ilyen-olyan formában…
      Hogy miért Kunfakó?
      Első sorban nagyra becsülöm Eördögh András szellemi hozzáállását és a vele együttműködők kitartó munkáját.Betekintést engedtek világukba,ami igaz,nem színlelt és nagyon közel áll a gondolkodás módomhoz.
   A Kunfakó lovak színe ,formája,mérete teljesen megfelel az ízlés világomnak.Egyik rendezvény alkalmával arról is meggyőződhettem,hogy türelmes,békés lófajta.Lelkileg még közelebb kerültek hozzám azáltal,hogy őseinknek hasonló lovaik voltak.
    Ami végképp meggyőzött afelől,hogy 12 éves lányom ,illetve hagyományőrző udvarunk életének része legyen ez a fajta lovacska az,hogy  Fokos,a másfél éves  csikó ,a ménesből bekerült  karámba és simogatni,vezetni lehetett még az nap…
Lassan két hónapja él nálunk :teljesen rövid idő alatt megszokta új helyét,ami ,enyhén szólva zajos,forgalmas.Körülbelül 150 gyerek ismerte meg nyári táboraink alatt;a gyerekek társaságát elfogadta és nagyon figyel a feladatokra,kérésekre.
     Pontosan ilyen lovacskára gondoltunk;a céljainknak megfelelő :
     -csikóként megtanulja a mi” világunkat”,életünket,ülhetnek rá majd a kicsik és nagyon fontos,hogy nem kell tőle megválni azért mert “kinőtte”a gyerek.Várom a napot,hogy én is ülhessek rajta.Addig marad a türelem és szeretet.
     Örülünk,hogy gazdái lehetünk ennek a csikónak és megismertük ezt a társaságot,aki ilyen szinten képviseli a lovas kultúrát!
        Hát ezért Kunfakó.
 Trombitás Enikő,a Kézművelők és Hagyományőrzők egyesületének képviselője